Contact    Nieuws    Over ons    Vacatures

 Sparen voor leuke gadgets
 Speciaal Flits kinderpaspoortje
 Rustige, kindgerichte behandelaren

star star star star star

  

Neem uw kind(eren) al vroeg mee naar de tandarts!

 

"Een goed begin is het halve werk!"

 


Het advies is om uw kind vanaf tweejarige leeftijd mee te nemen naar de tandarts wanneer u zelf voor controle gaat. Op deze leeftijd is een behandeling meestal nog niet nodig, de tandarts zal u vooral adviezen en voorlichting geven. Wanneer u het gebit van uw kind vervolgens ieder half jaar laat controleren kunnen eventuele problemen op tijd worden gesignaleerd en worden aangepakt.

 

 

Wat zijn de voordelen om mijn kind al op jonge leeftijd mee naar de tandarts te nemen?

Wanneer u uw kind al op een jonge leeftijd meeneemt naar de tandarts genieten u en uw kind van vele voordelen:

  • Eventuele problemen worden op tijd gesignaleerd en aangepakt, zo bent u uitgebreide behandelingen voor;
  • U kunt een poetsinstructie aanvragen zodat u het melkgebit van uw kind al vanaf het eerste tandje goed kunt verzorgen;
  • Uw kind kan alvast wennen aan de tandartsstoel, de witte jassen en de tandarts. Hierdoor wordt tandartsangst voorkomen.

 

In de media komt het regelmatig aan bod; het melkgebit is er vaak slecht aan toe

Veel mensen denken dat het melkgebit niet goed verzorgd hoeft te worden; het wordt immers toch vervangen door een blijvend, volwassen gebit. Daarbij vinden kinderen tandenpoetsen niet altijd leuk en hebben ouders geen zin om de strijd iedere dag aan te gaan. Ook spelen de huidige voedingsgewoonten hierbij een rol, kinderen krijgen steeds vaker de hele dag door frisdrank en snoepgoed.

Het klinkt allemaal zo vanzelfsprekend en we willen allemaal het beste voor ons kind. Toch liegen de cijfers van kinderen met een slecht gebit er niet om en zijn de gevolgen voor de toekomst enorm.

 

Waarom is een goede verzorging van het melkgebit zo belangrijk?

U wilt voorkomen dat uw kind pijn heeft aan tanden, kiezen of het tandvlees tijdens het praten, eten of zelfs constant. Toch is een gaatje in de kiezen zo ontstaan. En als er door verwaarlozing tanden of kiezen getrokken moeten worden, kan uw kind naast pijn ook problemen krijgen met kauwen. Een slecht gebit zorgt voor veel ongemakken en heeft weldegelijk invloed op het blijvend, volwassen gebit.

Namelijk:

  • Het vroegtijdig verloren gaan van melktanden of -kiezen (doordat deze bijvoorbeeld getrokken moeten worden) kan tot ruimteproblemen of scheefstand van blijvende, volwassen tanden en kiezen leiden;
  • Ontstekingen aan het melkgebit kunnen overgaan op het blijvend, volwassen gebit;
  • Gaatjes in melktanden of -kiezen kunnen de al aanwezige blijvende, volwassen tanden en kiezen aantasten.

 

Bij welke praktijken kunt u terecht?

Bij onderstaande vestigingen bent u van harte welkom met het hele gezin. Veel van onze praktijken hebben een eigen kindertandarts die veel ervaring heeft met het behandelen van kinderen en angstige patiënten.