Contact    Nieuws    Over ons    Vacatures

 Hoogwaardige tandheelkundige zorg
 Persoonlijke benadering en advies op maat
 Ervaren gnatholoog beschikbaar

star star star star star

  

Snurkproblemen

 

"Ligt u wakker van het snurken van uw partner? Dit kan verholpen worden"

 

Wordt u soms wanhopig van snurkgeluiden? Miljoenen Nederlanders ervaren dit iedere nacht. Hoewel deze situatie op het eerste gezicht onschuldig aandoet, kan de aandoening (verstrekkende) fysieke en sociale gevolgen hebben.

 

Snurken

Het vibreren van zacht weefsel in de bovenste luchtwegen veroorzaakt snurken en kan een volume behalen van wel meer dan 70 Decibel. Dit is te vergelijken met het volume van een gemiddelde stofzuiger.

Omdat dit een serieus probleem is, houden wetenschappers over de hele wereld zich bezig met onderzoeken naar een effectieve behandeling. Een aantal bevindingen zijn:

  • Het beperken van overgewicht levert een geweldige bijdrage aan het verminderen van de problematiek
  • In sommige slaaphoudingen, met name op de rug slapen, neemt het snurken toe
  • Het dragen van een MRA (Mandibulair Repositie Apparaat) kan ook helpen om het snurken te voorkomen.

 


“Mijn vrouw slaapt nu ook weer rustig!”


Zelf dacht ik geen last te hebben van het snurken. Ik sliep prima, maar vond het vervelend te horen dat mijn vrouw wel last had van mijn gesnurk. Gelukkig wees iemand mij op de MRA beugel. Ik merk nu dat ik onbewust ook last had van mijn eigen gesnurk. Ik word uitgeruster wakker en mijn vrouw slaapt nu ook weer rustig!“

 

 

 

MRA

Een MRA is een speciale beugel die tijdens de slaap gedragen dient te worden.
Een MRA brengt tijdens de slaap de onderkaak (lichtjes) naar voren waardoor de luchtweg min of meer open blijft. Tijdens een intake wordt beoordeeld of uw tandheelkundige situatie geschikt is voor een MRA. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt er een aanvraag gedaan bij uw verzekeraar om een MRA te mogen vervaardigen, waarbij de kosten worden betaald vanuit de basisverzekering. Na het ontvangen van een goedkeuring maken wij twee afspraken: één om afdrukken te maken van uw gebit en een tweede om de MRA te plaatsen. Tevens dient er een beetregistratie te worden uitgevoerd om de voorwaartse (nachtelijke) verplaatsing van de onderkaak vast te stellen.

 

Meer tips voor een goede nachtrust

Naast bovenstaande oplossingen zijn een geventileerde kamer, schoon beddengoed en een prettige temperatuur essentieel voor een goede nachtrust.

Apneu, meer dan alleen snurken, lees er hier meer over.