Contact    Nieuws    Over ons    Vacatures

 Specialist op het gebied van implantologie
 Informatiespreekuur voor vragen over het kligebit
 Weekend reparatieservice

star star star star star

  

'Rebasen': het aanpassen van het kunstgebit of klikgebit

 

Wilt u ook zorgeloos kunnen eten? 

Wanneer u al een tijdje een kunstgebit of klikgebit draagt slinken en veranderen uw kaken doordat er geen wortels van tanden en kiezen meer in de kaak zitten. Doordat uw kaken slinken, maar uw kunstgebit of klikgebit hetzelfde blijft, is de pasvorm van de prothese na een tijd niet meer optimaal. Dit kan problemen geven zoals:

  • Loszitten van het kunstgebit/klikgebit, waardoor u niet meer goed durft te lachen, praten en eten
  • Drukplekken (pijnlijke plekken op het tandvlees of op uw wang)
  • Wildgroei van tandvlees

Maar let op! Een slecht passende prothese hoeft niet altijd voor klachten te zorgen.

 

Kunstgebit of klikgebit op tijd laten controleren

Wij raden u aan om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor controle aan uw kunstgebit of klikgebit. Ook wanneer u geen last heeft. Zo kunnen problemen voorkomen worden of op tijd worden opgelost. Dit gebeurt meestal door 'rebasen'. Rebasen is het aanpassen van uw kunstgebit of klikgebit zodat deze weer perfect in uw mond past. Dit zorgt niet alleen voor optimaal draagcomfort, maar een goede pasvorm zorgt er ook voor dat er minder makkelijk vuil kan ophopen onder uw kunstgebit of klikgebit.

 

Controle implantaten belangrijk voor de garantie

Bij een klikgebit op implantaten is een halfjaarlijkse controle ook zeer belangrijk voor de garantie van uw implantaten. Problemen met betrekking tot de implantaten kunnen dan voorkomen worden of op tijd worden opgelost. Zo behoudt u altijd uw garantie en bent u verzekerd van een optimale en langdurige implantaatvoorziening.

 

Gratis Prothese Check

Heeft u last van uw kunstgebit of klikgebit? Of bent u al heel lang niet meer op controle geweest? Een gratis prothese check is dan de oplossing! Tijdens deze check wordt gekeken of uw kunstgebit nog goed in uw mond past. Deze check is éénmalig en geen vervanging van de periodieke controle, maar kunt u wel gebruiken wanneer u twijfelt of uw kunstgebit nog goed zit. Klik hier om een gratis prothese check aan te vragen.

 

Nog geen patiënt? Maak dan snel een afspraak bij één van onze vestigingen

Maak een afspraak in één van onze vestigingen voor het aanpassen van uw kunstgebit of klikgebit.