Contact    Nieuws    Over ons    Vacatures

 Ervaren preventieteam
 Moderne en hygiënische praktijken
 Persoonlijke benadering

star star star star star

  

Tandvleesontsteking

 

Tandvleesontsteking komt veel voor en kent verschillende stadia. Hieronder leggen we de verschillen uit:

 

Gezond tandvlees

gezond tandvlees

 

 

Gezond tandvlees is roze van kleur en ligt strak om tanden en kiezen. Bovendien bloedt het tandvlees niet wanneer u eet of uw tanden poetst. Gezond tandvlees is de basis van een gezond gebit. Het tandvlees is samen met het kaakbot en de vezels het fundament van uw tanden en kiezen. Wie zijn tandvlees gezond houdt, kan jarenlang genieten van zijn eigen tanden en kiezen.

 

 

 

 

Stadium 1: Gingivitis

gingivitis

 

 

Gingivitis is het eerste stadium van een lichte tandvleesontsteking en is te herkennen aan rood, slap en gezwollen tandvlees en/of bloedend tandvlees bij het eten en/of poetsen. Daarnaast kunnen een vieze smaak of een slechte adem duiden op gingivitis. Gingivitis veroorzaakt zelden pijnklachten.

 

Voorkomen en genezen van aan gingivitis? 

Om ontstoken tandvlees te genezen, is goed tandenpoetsen en tussen de tanden en kiezen reinigen van belang. Lees hier hoe u dit het beste kunt doen.

 

 

 

Stadium 2: Parodontitis

parodontitis

 

 

Bij parodontitis breidt de tandvleesontsteking zich uit naar de rand van het tandvlees en/of het kaakbot. Het kaakbot kan worden aangetast waardoor tanden en kiezen los gaan zitten of zelfs uitvallen.

 

Parodontitis bestrijden

Parodontitis gaat niet vanzelf over. Om dit te genezen zal er een paro-protocol moeten worden opgestart. Onze tandarts of mondhygiënist geeft u graag gedetailleerder advies.

 

 

 

Terug naar overzicht gebitsproblemen