Contact    Nieuws    Over ons    Vacatures

 Aandacht voor de oudere mond
 Veel praktijken toegankelijk voor minder-validen
 Gespecialiseerd in protheses en implantologie

star star star star star

  

Hulpmiddelen bij poetsen

Er zijn verschillende hulpmiddelen om etensresten tussen tanden en kiezen te verwijderen. Wij geven u graag advies over welk hulpmiddel voor ouderen het meest geschikt is om te gebruiken.

 


Flossdraad

Flossdraad heeft bij ouderen niet de voorkeur. De ruimtes tussen de tanden en kiezen zijn meestal te groot, waardoor flossen niet effectief is. 

 

 


Stokers

Stokers zijn een goed hulmiddel wanneer de oudere deze nog zelf kan gebruiken. Stokers zijn lastig in gebruik wanneer de oudere geholpen moet worden.
Bekijk hier met behulp van afbeeldingen hoe u de stoker gebruikt.

 

 

Ragers

Wanneer een oudere geholpen moet worden met het tussen de tanden en kiezen reinigeren zijn ragers de beste oplossing. Ragers zijn in verschillende diktes te verkrijgen. Een dunne rager past tussen kleine ruimtes tussen tanden en kiezen en een dikke rager past tussen grote ruimtes tussen tanden en kiezen.
Bekijk hier met behulp van afbeeldingen hoe u de rager gebruikt.

 

Airfloss

Wanneer zelfs het gebruik van ragers niet lukt, is een ‘airfloss’ wellicht een oplossing.
Dit apparaat blaast voedselresten tussen de tanden en kiezen uit. Omdat er bij de airfloss ook een beetje water wordt meegeblazen moet u wel oppassen bij ouderen die moeite hebben met slikken.

 

Tongreiniger

Ook op de tong kan aanslag blijven zitten van etensresten en bacteriën. De aanslag kan een belangrijke oorzaak van een slechte adem zijn. Met behulp van een tongreiniger (ook wel tongschraper genoemd) kan deze aanslag weggehaald worden.
Lees hier meer informatie over het gebruik van een tongreiniger.