Contact    Nieuws    Over ons    Vacatures

 Aandacht voor de oudere mond
 Veel praktijken toegankelijk voor minder-validen
 Gespecialiseerd in protheses en implantologie

star star star star star

  

Reiniging prothese, implantaten en tandeloze mond

Naast het goed reinigen van de eigen tanden, is het ook belangrijk om een gebitsprothese, implantaten en een tandeloze mond goed te verzorgen. Hier kunnen bacteriën zich namelijk net zo goed verzamelen.
 

Het reinigen van een prothese

Wanneer de oudere een prothese draagt, is het belangrijk om ook deze goed te reinigen. Reinig de prothese dagelijks met een protheseborstel en een speciaal reinigingsmiddel (verkrijgbaar op onze vestigingen). Gebruik het liefst geen tandpasta, dit schuurt teveel waardoor de prothese ruw wordt en er makkelijker bacteriën op blijven zitten. ’s Nachts kan de prothese in water of speciaal reinigingsmiddel bewaard worden. Mocht de kans bestaan dat de oudere de vloeistof opdrinkt kan de prothese ook droog bewaard worden.
Belangrijk is dan wel dat voordat de oudere de prothese weer in de mond neemt, deze eerst goed afgespoeld wordt met water. Lees hier verder over de verzorging van de prothese.


Het reinigen van tandimplantaten

Poets tweemaal daags de delen van de implantaten die boven het tandvlees uitsteken. Geef hierbij extra aandacht aan de overgang van het implantaat naar het tandvlees. Lees hier verder over de verzorging van tandimplantaten.


Het reinigen van de tandeloze mond

Het is ook belangrijk om een tandeloze mond goed te reinigen. Hierdoor wordt een slechte adem voorkomen. Poets de kaken, het gehemelte en de binnenkant van de wangen voor het slapen gaan met een zachte tandenborstel. Tandpasta is hierbij niet nodig. Wanneer het poetsen met een tandenborstel niet lukt, kan worden overgegaan op dentaswabs. Lees hier meer over de verschillende tandenborstels en de dentaswab.