Contact    Nieuws    Over ons    Vacatures

 Aandacht voor de oudere mond
 Veel praktijken toegankelijk voor minder-validen
 Gespecialiseerd in protheses en implantologie

star star star star star

  

Welke tandenborstel kunt u gebruiken? 


 

Elektrische tandenborstel
Wanneer het mogelijk is om een elektrische tandenborstel te gebruiken. is een elektrische tandenborstel met een ronde kop het beste. Echter is dit alleen van toepassing als de oudere zelf nog kan poetsen of de mond wijd genoeg kan open doen.
 

 

Gewone tandenborstel
Wanneer u, of de oudere, liever een gewone tandenborstel wilt gebruiken, kies er dan één met een kleine borstelkop en zachte haren. Vervang de tandenborstel wanneer de haarbosjes uit elkaar gaan staan, maar tenminste om de drie maanden. 
 

 

Handgreepverdikker
Lukt het poetsen met een elektrische of gewone tandenborstel niet omdat de oudere de borstel niet goed kan vasthouden? Er bestaan dan handige trucjes. Denk aan een handgreepverdikker of aan een band om de tandenborstel die aan de hand vast te maken is. Zo kan de oudere toch nog zijn of haar eigen gebit reinigen, dat is wel zo fijn.
 


Driekopstandenborstel
Lukt het poetsen met een elektrische of gewone tandenborstel niet omdat de oudere op de tandenborstel bijt of omdat u niet goed bij de binnenkant van het gebit kunt komen? Gebruik dan een driekoptandenborstel. Deze zijn te verkrijgen bij speciale webwinkels.

 

Dentaswab
Wanneer er echt op geen enkele manier met een tandenborstel gereinigd kan worden is een ‘dentaswab’ wellicht een goede oplossing. Een dentaswab is een sponsje dat in vloeistof kan worden gebracht en de mondholte kan reinigen. Grote etensresten worden zo verwijderd. Dentaswabs zijn te verkrijgen bij speciale webwinkels.
 


Welke tandpasta gebruiken?

Er zijn verschillende tandpasta’s op de markt die het tandenpoetsen met ouderen gemakkelijker maken. Wij zetten er een aantal voor u op een rij:

  • Wanneer een oudere de smaak vies vindt kan er gekozen worden voor een juniortandpasta. Juniortandpasta smaakt zoeter dan een normale tandpasta maar bevat wel het juiste fluoride gehalte.
  • Tandpasta die weinig schuimt. 

    Tip! Wanneer u een droge borstel gebruikt, schuimt de tandpasta ook minder.

 

Naast het poetsen is het ook belangrijk om de ruimtes tussen de tanden en kiezen te reinigen. Hiervoor bestaan verschillende hulpmiddelen. Klik hier om te lezen welk hulpmiddel het best bij uw situatie past!