Contact    Nieuws    Over ons    Vacatures

 Wij kijken naar uw persoonlijke financiële situatie
 Duidelijk en transparant
 Altijd vooraf een begroting mogelijk

star star star star star

  

< Tarieven

 

Tandartskosten en vergoedingen

 

"Weet u wat er van uw behandeling wordt vergoed?"

 

De tandartstarieven zijn door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgesteld en dus voor iedere praktijk gelijk. Hier kunt u de lijsten met de tandartstarieven vinden. Ondanks deze vastgestelde tarieven, kunnen de kosten van de behandelingen toch verschillen. Wij leggen u graag uit hoe dit komt.
 

Waarom kunnen de kosten van behandelingen verschillen?

  • De tandarts kan tijdens de behandeling merken dat er meer en/of andere verrichtingen nodig zijn om een tandheelkundig probleem tot een goed eindresultaat te brengen. Het kan per tandarts verschillen of hij/zij het nodig vindt om extra foto's te laten maken of een nacontrole te doen.
  • De tandarts bepaalt welke materialen hij/zij gebruikt bij een behandeling. Er zitten sterke prijsverschillen in de verschillende tandtechnische materialen, waardoor de keuze van de tandarts bepaalt wat er aan u doorberekend wordt. 
     

Een begroting aanvragen

Wanneer u een uitgebreide behandeling moet ondergaan, adviseren we u altijd een begroting aan te vragen. Op die manier weet u vooraf de kosten die berekend zullen worden en hoe deze zijn opgesteld. Wanneer u een tandartsverzekering heeft kunt u, middels deze begroting, opvragen welk deel u vergoed krijgt. Ondanks dat de begroting een goed beeld geeft van de kosten, kunnen deze uiteindelijk toch nog van elkaar verschillen, vanwege bovengenoemde redenen. 
 

Wat wordt er vergoed door uw zorgverzekeraar?

Wij hebben de meest voorkomende behandelingen met bijbehorende vergoedingen hieronder voor u op een rijtje gezet. Klik op het pijltje om het item uit te klappen. Wij gebruiken de termen 'eigen bijdrage' en 'eigen risico'. Lees hier wat deze termen precies betekenen.

 

Let op! De vergoedingen variëren per verzekering. Om zeker te zijn op welke vergoedingen u recht heeft, kunt u de polis van uw ziektekostenverzekering raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 

Tandartskosten aftrekbaar

Wist u al dat tandartskosten die niet vergoed worden, in sommige gevallen aftrekbaar zijn bij de inkomstenbelasting? Wij geven u hierover graag meer informatie.

 

Vergoeding tandartskosten tot 18 jaar

Vergoeding voor meest voorkomende behandelingen vanaf 18 jaar

Vergoeding voor reparaties

Vergoeding voor een volledig boven- en/of ondergebit

Vergoeding voor gedeeltelijke frameprothese en plaatprothese

Vergoeding voor een klikgebit

Vergoeding voor opvullingen of 'rebasing'