Contact    Nieuws    Over ons    Vacatures

 Moderne en hygiënische praktijk
 Twee wekelijks inloop informatiespreekuur
 Persoonlijke benadering

star star star star star

  

Voorlichting voeding en gebit kinderen

Tandenzorg Terheijden heeft op dinsdag 4 oktober 2011 een voorlichting gegeven over gebitsverzorging aan ruim 40 kinderen van groep 4 van Basisschool de Zeggewijzer. De basisschool had een projectweek over voeding en het gebit. TandenZorg vindt preventie in de mondzorg erg belangrijk en was dan ook graag bereid om de kinderen op een interactieve wijze voorlichting te geven over het gebit.


Interactieve voorlichting

De kinderen leerden op een interactieve manier hoe lang, hoe vaak en wanneer ze moeten poetsen. Onze mondhygiëniste gaf uitleg hoe er gepoetst moest worden en hierbij diende “Kees het paard” als voorbeeld. TandenZorg Terheijden heeft het belang van goed poetsen benadrukt en tevens uitgelegd waarom het zo belangrijk is dat er door de ouders nog nagepoetst moet worden tot en met de leeftijd van 10 jaar.
Met behulp van een poster van een behandelkamer kregen de kinderen uitleg over wat er gebeurt bij een controle bij de tandarts of mondhygiënist. De kinderen reageerden spontaan met verhalen over hun eigen ervaringen.
Daarna mochten de kinderen met de preventie-assistente mee de behandelkamer in om zelf tandarts en patiënt te spelen, waarbij ze bij elkaar tanden hebben geteld. De kinderen vonden het geweldig om een witte jas en een mondkapje te dragen.
 

Wat heb je geleerd?

Op de vraag “wat heb je geleerd”, kregen we antwoorden als:
“Ik wil tandarts worden”
“Je moet goed poetsen”
“Poetsen met de 3B’s”

 

Niet alleen de kinderen vonden het leuk, maar ook de docenten hebben zich vermaakt. We kijken terug op een geslaagde ochtend in het teken van: voorkomen is beter dan genezen.